Ti i kvalifisering

Mellomdistansekvalifiseringen i NM i Vegårshei kan følges direkte på nett. Vi krysser fingrene for at noen av våre klarer å kvalifisere seg til finalen!

Følg direkte fra kl 1458 her: http://www.liveresultater.no/livesider/index.php?arr=680

I kvinneklassen er Vigdis Hobøl eneste representant. Hun har ikke vært helt heldig med heatet, hennes heat 2 inneholder mange løpere som nylig har løpt VM eller verdenscup: Silje Ekroll Jahren, Ingjerd Myhre, Kine Hallan Steiwer, Ingrid Lundanes, Ingeborg Eide og Andrine Benjaminsen, så det kan bli tøft å avansere herfra – men Vigdis løp jo f.eks en veldig sterk etappe under KM stafett i år, da hun var snaue fem minutter bak svenske Lisa Risby i IFK Göteborg. Risby løp første etappe for det svenske andrelaget under verdenscupstafetten i Aremark og var en av to som kom seg løs fra feltet der. Første start i heatet er klokka 1459 og Vigdis starter 1529.

Åtte av Oppsals ni herrer på start, fotografert etter Jukola.

Oppsettet for gutta er også litt pussig, ingen løpere fra Oppsal i heat 1, men desto flere i 2 og 3. (Til gjengjeld har heat 1 SJU løpere fra våre naboer Bækkelaget, men Paul Sirum og Gaute Hallan Steiwer er trolig favorittene i heat 1)

I heat 2 med første start 1500 finner vi fem løpere fra Oppsal: Andreas Sævig (start kl 1514), Thomas Ruud (1526), Sigve Vågsnes (1534), Tor Andreas Andersen (1544) og Olav Johannes Deelstra (1606). Det er 39 løpere i heatet, og de blant favorittene finner vi Yngve Skogstad, Anders Nordberg og Jo Forseth Indgaard.

Resten av Oppsal-gutta stiller i heat 3. Are Wigaard går ut som tredjemann klokka 1504. Her har vi også Kristoffer Fiane Pedersen (1518), Ludvig Rødnes (1526) og Truls Hestengen (1540). Jon Aukrust Osmoen og Håkon Jarvis Westergård er blant løperne med verdenscup-erfaring i dette startfeltet, som også teller 39 løpere.