NM: Stang ut i kvalik

Det blir ingen Oppsal-løpere i A-finalene i seniorklassene i morgen. Men det var irriterende nær for noen av våre – 13 var definitivt ikke noe lykketall i Vegårshei.

Kristoffer Fiane Pedersen var nærmest med 13.plass i sitt heat, seks sekunder bak tolvteplassen som ville gitt finaleplass. Tre strekk før mål holdt faktisk Kristoffer 12.plass med tre sekunder, men sekundene tikket ikke hans vei helt i avslutningen av løpet. Strekktidene viser også et halvt minutts tidstap til post 2, mens han altså holdt finaletempo i resten av løypa.

Kristoffers GPS-spor. Svingen i inngangen til post 2 kostet finaleplass – mellomdistanse er marginalt!

I samme heat ble Are Wigaard nr 21, Ludvig Rødnes nr 30 og Truls Hestengen nr 31.

Olav Johannes Deelstra var nærmest i heat 2, det skilte 45 sekunder fra hans 16.plass og opp til trygg grunn. Også her var det i starten mesteparten av tidstapet kom, i store deler av løypa har Olav topp 10-strekktider, og kan også skilte med en raskeste tid til post 13. Sigve Vågsnes løp også solid og ble nr 18 i heatet, 25 sekunder bak Olav. Thomas Ruud ble nr 25 og Tor Andreas Andersen nr 28.

Sigves GPS-spor, riktig (?) versjon. Fortsatt svært lite bom.

Oppsals eneste representant i kvinneklassen måtte også tåle den sure 13.plassen, selv om det var litt lenger opp – 1.19 skilte Vigdis Hobøl fra finaleplass i kvinneklassen. Men mer enn den differansen gikk tapt på en tominutters til post 5. Hun havnet i et tøft heat hvor f.eks landslagsløper Andrine Benjaminsen levde farlig med 11.plass.

Her ryker sannsynligvis finaleplassen for Vigdis -strekktidene viser et tidstap på over to minutter.

Heatvinnere for kvinner ble Marianne Andersen, Ingeborg Eide og noe overraskende arrangørklubbens egen Synnøve Bråten.

Heatvinner for menn ble Paul Sirum, Anders Nordberg og Torgeir Nørbech.

Alle resultater med link til strekktider og livelox: http://eventor.orientering.no/Events/ResultList?eventId=9666&groupBy=EventClass

Are tok fram kameraet etter egen målgang, her er noen Oppsal-løpere mot mål:

Thomas.
Ludvig
Truls
Tor Andreas.