NM: Krevende stafett-dag

Krevende orientering og tungt fysisk – det var tøffe stafetter som avsluttet NM i Vegårshei. Oppsals førstelag sikret tilslutt en 30.plass.

Sigve Vågsnes, Olav Johannes Deelstra og Kristoffer Fiane Pedersen løp på førstelaget. Are Wigaard, Thomas Ruud og Ola Marius Pedersen løp Oppsal 2 inn til 36.plass, mens Oppsal 3 med Tor Andreas Andersen, Ludvig Rødnes og Truls Hestengen ble nummer 56 av 76 lag.

Ved arenapassering på første etappe så det meget lyst ut, med Sigve svært godt med bare halvannet minutt bak Eirik Langedal Breivik som ledet for Nydalen 1. Det siste kvarteret tapte han fire minutter til, men vekslet på 37.plass. Are var nr 44, 8 minutter bak, mens Tor Andreas var nr 60, 14 og et halvt bak Langedal Brevik, som ledet fra start til mål.

Olav klatret to plasser, men måtte gi bort 13 minutter til Anders Nordberg som skaffet Nydalen 1 luke på andreetappen. Thomas på andrelaget tapte et minutt til Olav, mens Ludvig på tredjelaget måtte gi bort en del mer.

Kristoffer løp Oppsal opp ytterligere fire plasser til 31.plass, som ble til 30.plass i den offisielle resultatlista, der mikslag er tatt bort. Ola Marius løp andrelaget opp fem plasser, mens Truls holdt plasseringen for tredjelaget. Dermed ble det en liten nedtur (to plasser) i forhold til fjorårets stafettsuksess med premieplass, men topp 30 i dette selskapet er absolutt godkjent. Vi noterer også med at andrelaget avanserte fra fjorårets 48.plass til 36.plass og tredjelaget altså fra 60 til 56.

Nydalen 1 vant H17 foran Tyrving 1 og Halden 1.

Oppsal stilte ikke tre løpere i kvinneklassen i år, og Ane Sofie Krogh og Vigdis Hobøl måtte derfor ha hjelp av Raumar for å stille lag, som da altså deltok utenfor NM-klassen. Vår innleide Raumar-løper hadde ingen god dag på 1.etappe, og vekslet som nr 49, 23 minutter bak. Ane tapte bare seks minutter til teten og løp opp laget sju plasser. Vigdis fortsatte å avansere og laget sluttet stafetten på 36.plass av 51 startende lag. Men neste år kommer det juniorer opp, og da blir det minst ett damelag også!

Fredrikstad vant D17 foran NTNUI 2 og NTNUI 1.