Korona – dette skjer i Oppsal Orientering, oppdatert

Helsemyndighetene har lagt ned forbud mot organisert idrettsaktivitet med øyeblikkelig virkning, og i første omgang til og med 26.mars klokka 23.59. Mange forbund har innstilt aktiviteten forbi denne datoen også, breddefotball skal for eksempel ikke spilles ut april.

Dette får også konsekvenser for aktiviteten i Oppsal Orientering.

Trening:

Orientering er i en heldig situasjon med tanke på at vi har arenaen vår i skogen, slik at det er mulig å få til gode treningsøkter på egenhånd. Vi understreker på det aller sterkeste at ingen nå må trene om de ikke føler seg 100 % friske.

 • All fellestrening avlyses, både tirsdager og torsdager
 • Det o-tekniske opplegget for tirsdagstreningene blir lagt ut på nett / klubbens facebook-side, slik at de enkelte utøverne kan gjennomføre øktene på egen hånd.
 • Alle oppfordres til å laste ned og bruke appen Usynlig-O. Her kan man lage seg uendelig med økter. Om du ikke vet hvordan det fungerer, ta kontakt med en av trenerne.
 • Flere Ukas løype er på vei, følg med på facebooksiden.

Løp og samlinger:

Oppsal har flere arrangementer i vårsemesteret. Her er status:

 • Kretssamlingen for ungdom i Strömstad helgen 27.-29.mars er avlyst i samråd med AOOK (se egen sak: http://oppsalorientering.com/oppsal/?p=6120 )
 • Oppsal skulle arrangert første løp i Oslo City Cup på Manglerud tirsdag 31.mars. Dette arrangementet vil IKKE gå av stabelen på planlagt dato. Det er foreløpig ikke bestemt om OCC blir utsatt eller avlyst, men arrangørklubbene skal ha et møte kommende uke
 • Oppsal skulle arrangert KM natt torsdag 16.april.  I samarbeid med kretsen har vi valgt å utsette arrangementet. Ny dato er foreløpig ikke satt, men det avhenger litt av om Tiomila vil bli arrangert.
 • Vi har mange lag påmeldt til Tiomila 1.-3.mai – og denne reisen blir det ikke noe av i vår. SOFT og Tiomilastyrelsen har foreløpig utsatt jubileumsutgaven av Tiomila, og holder foreløpig åpent for å arrangere senere på året.
 • 15-stafetten / Knut Valstads Minneløp er terminfestet 6. og 7. juni. Foreløpig planlegger vi som om løpene blir arrangert.

Ola Dilt:

 • Ola Dilt-sesongen skulle etter planen starte 29.mars, men ettersom befolkningen nå trenger folkehelsetilbud blir det drive-in salg av konvolutter søndag 22.mars og søndag 29.mars på Bøler senters parkeringsplass (se egen sak). Vi regner ikke faren for at det blir køer av turorienterere inn mot hver post for overhengende. NOF mener at turorientering ikke skal gå inn under «idrettsarrangementer», som altså skal stanses, tur-o og stolpejakt defineres som tiltak for folkehelse/friluftsliv. Det blir ikke noe tradisjonelt kickoff med bål og pølser, og det vil heller ikke være fysisk kvittering på postene.

Nasjonalt/internasjonalt:

 • Forbundstinget 21.-22.mars er utsatt. Bergen Sprint Camp samme helg er avlyst. NOF har en del info på sin hjemmeside: http://orientering.no/nyheter/orienteringsforbundet-stiller-seg-bak-vedtaket-om-a-avlyse-all-aktivitet/
 • Noen arrangementer som er terminfestet etter 26.mars er også allerede kansellert eller utsatt. I tillegg til allerede nevnte Oslo City Cup gjelder det blant annet Nattsvermeren og Blåveissprinten i Fredrikstad, Vestfold 2-dagers i Larvik/Sandefjord og KOK 2-dagers i Kristiansand. Det samme gjelder de to store Østfold-helgene Lørdagskjappen/Smaaleneneløpet og Halden O-Meeting. Sistnevnte skulle også hatt norgescup.
 • Det er heller ingen vits i å vurdere svenske løp, selv om det der fortsatt (pr 13.3) åpnet for løp med under 300 deltagere, er det ikke tillatt med deltagere fra andre kretser enn arrangørkretsen.
 • Verdenscup og WRE er avlyst ut mai: https://orienteering.sport/cancellation-of-all-iof-events-until-may-31st/
 • For de som er spesielt interessert, bl.a med tanke på internasjonale mesterskap og ikke minst treningsleirene i forkant i spesielt Danmark (senior) og Tyrkia (junior) ligger det informasjon fra IOF her:  https://orienteering.sport/coronavirus-covid-19-update-from-the-iof/

Det er viktig at alle følger råd og pålegg fra helsemyndigheter. Smitterisikoen ved å gjennomføre egne økter i skogen er ikke stor, men igjen: IKKE tren hvis du ikke føler deg 100 prosent frisk!