Råtasser 9-12 år


Råtasstrening er orienteringstrening for barn i alderen 9-12 år, uansett hvilket nivå de er på o-teknisk. Treningene går fra mai til oktober. Målet med treningene er å lære barna:

* treningsglede

* å bli trygge i skogen

* orienteringsferdigheter nok til å kunne gjennomføre orienteringsløp

Treningene er todelt:

1) Løpetrening i form av stafett, hinderløype, stemplingsløype, myrfotball etc. Ca 30-40 min i starten av hver trening. Dette fordi vi ønsker å gi barna fysisk trening samtidig som det er lettere å bli kjent og bygge sosialt miljø ved slik trening.

2) O-teknisk del: Det er løyper med 3 forskjellige vanskelighetsgrader slik at treninga passer både for nybegynnere og de som har løpt orientering i flere år allerede. Ca 30-40 min.

Vi er avhengig av foreldreinnsats på treningene. For at ikke barna skal få en kjip opplevelse ved å løpe seg vill i skogen er det behov for at foreldre løper bak og «skygger» barna fram til de når et visst nivå. Vi har også behov for foreldre som hjelper til med instruksjon.

Dette er en gylden anledning for voksne til å lære seg grunnleggende orientering og være i aktivitet sammen med barna sine.

For å gjennomføre treningene på best mulig måte trenger vi å vite hvor mange som deltar. Derfor trenger vi en forhåndspåmelding til oppsalkids@gmail.com innen 1.mai.

Man må være medlem i Oppsal Orientering for å delta på råtasstreningene. Medlemsavgiften for denne aldersgruppen er kr. 250,-.  Medlemskapet dekker også startkontigent i alle o-løp med unntak av sommerløp.

Her finner du mer informasjon og treningsplan for Råtassene høsten 2018

Har du spørsmål om råtasstreningene, send epost til oppsalkids@gmail.com.

raatass