Første råtasstrening tirsdag

Velkommen til årets første Råtasstrening for barn født i 2006, 2007, 2008 og 2009 tirsdag 15.mai kl. 18.00 på Haraløkka! Vi møtes ved kiosken (rød ring på vedlagte kart). Treninga starter presis, så møt opp 5 min før. 

Oppmøte ved kiosken på Haraløkka

En del Råtasser er nok på KM sprint den kvelden, så vi vil være noen færre enn vanlig.

Treninga starter med oppvarming og stafetter før vi går løs på o-løypene.

Mens barna har oppvarming/stafetter vil det bli et superkort kurs for foreldre og hjelpetrenere. Temaet er hvordan man veileder barna i o-løypa og hva vi fokuserer på for Råtassene.

Denne første treninga vil ha sprintløyper på Haraløkka. Vi har mange korte runder på forskjellig nivå.

Registrering:

Minner om KRYSSELISTA som er viktig for at vi skal ha kontroll på at alle barna er kommet til mål. Før barna løper ut skal de skrives på lista til treneren, og når de er ferdig med runden sin skal de krysse seg ut igjen. Når de så stikker ut på ny runde må de igjen skrive seg opp hos treneren etc.  På den måten har vi kontroll at alle er i mål før vi pakker sammen og drar hjem.

Utstyr:

Barna bør ha på seg klokke slik at de kommer til mål ca kl.19.15. Tida flyr når man har det moro og uten klokke kan de fort finne på å være i skogen en halvtime lenger…

O-idretten er ellers en idrett med lite utstyr, men noe er nødvendig. Dersom noen Råtasser trenger å kjøpe brikke og kompass kan vi tilby Rekruttpakke med begge deler til kr. 550,-. 

Vi tar med noen slike på første trening.  Det er ikke nødvendig med dette for å prøve orientering, men om orientering faller i smak trengs kompass og brikke. Disse pakkene er kun til barn og nye ungdom. Andre som trenger brikke/kompass må kjøpe til ordinær pris på o-løp eller på nett.

Alle som er medlem i klubben og har deltatt på minst 3 Råtasstreninger får den kjempekule Råtass-trøya gratis. Dette er en ekte o-trøye i Oppsal-farger med Råtasstrykk på ryggen (se hovedbildet).

Når det gjelder bukser så anbefales ganske enkelt en tights. Lang tights, evt knelang + knesokker. Disse stripete o-sokkene som mange bruker får man kjøpt på enkelte o-løp.

Når det gjelder sko kan vanlige joggesko benyttes, men når man løper utenfor stier er det mer behagelig (og mindre sjangs for overtråkk) med lavere sko som f.eks disse: https://xxl.no/inov-8-x-talon-212-terrenglopesko-dame/p/1131088_1_style  (fås kjøpt i andre butikker også). Det finnes også egne o-sko som kan kjøpes på enkelte o-løp.

Om du skulle trenge Oppsaljakke eller andre klær for Oppsal Orientering kan du kontakte Sigve Vågsnes  (sigve.vagsnes@gmail.com)

Minner for øvrig om Oppsals O-løp 2-3.juni og Råtassenes egen treningssamling 16-17.juni. Mer info kommer. Følg gjerne Oppsal Orientering på facebook!

Om noen vil ha med seg en venn som vil prøve orientering er det veldig hyggelig. Alle er velkomne til å prøve en gang eller to før de melder seg inn i klubben.

Vi ses!

O-hilsen Kari-Ann og trenerteamet